Noutăți

Branding Personal – Ce este si ce beneficii iti poate oferi?

Ideea de Branding Personal pare ciudata pentru foarte multa lume. Cu totii stim deja ce este un brand de business, suntem deja familiari cu acest termen. Dar cand cineva spune ca trebuie sa mai lucreze la brandul lui personal, ne blocam putin. Deoarece, nu stim exact la ce se refera.

Ti-ai cautat vreodata numele pe Google? Daca nu, atunci deschide repede Google si fa o cautare, asa de curiozitate. Primul lucru pe care il vei gasi este ca mai exista multi oameni care poarta numele tau. Dar cand apar articole, postari, pagini care ofera informatii despre tine, arata ceea ce iti doresti? Deoarece, rezultatele pe care le gasesti reprezinta modul in care te percep utilizatorii online.

Dar persoanele “offline”, cei din jurul tau, cum te percep? Acestia observa conexiunea dintre tine si business-ul tau? Acestia vad valorile tale si valorile business-ului pe care il reprezinti?

Ce este un Branding Personal?

Haide sa incepem cu definitia. Wikipedia ne spune ca “Brandingul personal este efortul constient si intentionat de a crea si influenta perceptia publica asupra unui individ, pozitionandu-l ca o autoritate in industria sa, crescandu-si credibilitatea si diferentiandu-se de concurenta, pentru a-si avansa in cele din urma cariera, pentru a-si creste cercul de influenta, si pentru a avea un impact mai mare.”

Dar eu iti propun o definitie mai scurta si mai usoara de inteles: Prin Branding Personal se intelege modul in care te promovezi pe tine insuti.

Acesta este combinatia unica de aptitudini, experienta si personalitate pe care iti doresti sa o vada lumea. Brandul tau este povestea ta, acesta reflecta comportamentul tau, conduita, atitudinea si cuvintele tale rostite si nerostite. Acesta poate fi folosit pentru a iesi in evidenta. Iar, facut bine, brandul tau personal il poti lega de brandul afaceri tale.

Atunci cand vine vorba de Branding Personal, poti incerca sa il influentezi si sa il schimbi in favoarea ta, sau poti sa il ignori si sa il lasi sa se dezvolte organic.

De ce ti-ai dori un Branding Personal?

Daca esti o persoana publica, un administrator, un manager, un profesionist, etc; brandul tau personal este vital pentru tine pe plan profesional. Acesta reprezinta modul in care te prezinti clientilor tai actuali sau potentiali. Definindu-ti propriul brand, vei avea oportunitatea de a te asigura ca oamenii te vad asa cum vrei tu si nu intr-un mod arbitrar, posibil daunator afaceri tale.

Atunci cand ai un brand personal, acesta poate evidentia punctele tale forte si pasiunile tale. Acesta ii ajuta pe oameni sa creada ca te cunosc. Si stim deja ca oamenii au incredere mai mare in cei pe care simt ca ii cunosc. Iar acest lucru este adevarat chiar si in cazul persoanelor publice, pe care nu i-au intalnit niciodata personal.

Un brand personal nu se construieste usor. Dar daca esti consistent si persistent, rezultatele vor aparea mai repede decat credeai. Pentru mai multe informatii si strategii eficiente de Branding Personal, contacteaza-ne cu incredere!

Call Now Button